Razowe - przez przypadek, bo ostatnio tyle mąki używałam, iż okazało się, że cała wyszła! Musiałam użyć mąki pszennej razowej.
Następnie formujemy wałeczki, lekko je od góry spłaszczamy i nożem zanurzonym w mące tniemy po przekątnej w romby:) wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gdy wypłyną na wierzch wyciągamy łyżką durszlakową.
Na osobnej patelence podgrzewamy pastę truflową, a jak nie mamy, to tradycyjnie bułkę tartą na masełku.
Polewamy pierogi i konsumujemy:)
Razowe pierogi leniwe z truflami
Składniki:
- 500gr sera twarogowego (najlepiej już zmielonego, jak do serników)
- 2-3 szklanki mąki
- 1 jajko
- sól
Przepis:
Ser, jajko i sól mieszamy, stopniowo dodając mąkę, aż ciasto przestanie się kleić.
Następnie formujemy wałeczki, lekko je od góry spłaszczamy i nożem zanurzonym w mące tniemy po przekątnej w romby:) wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gdy wypłyną na wierzch wyciągamy łyżką durszlakową.
Na osobnej patelence podgrzewamy pastę truflową, a jak nie mamy, to tradycyjnie bułkę tartą na masełku.
Polewamy pierogi i konsumujemy:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz